Proefles

De eerste stap is genomen: Je hebt een afspraak gemaakt voor een proefles! Maar wat kun je verwachten en hoe kun je jezelf al een beetje voorbereiden?

Bij een eerste les neem ik altijd eerst even de tijd om in een ontspannen sfeer kennis te maken. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring op het gebied van zingen, wat voor muziek je graag luistert en zingt, wat je al kunt en doet en wat je ambities zijn voor de toekomst. Ook bespreken we wat je verwachtingen zijn van zangles en wat je graag van mij zou willen leren.

Daarna gaan we aan de slag en laat ik je met een paar simpele oefeningetjes kennis maken met jouw instrument: de stem, en alles dat daarbij komt kijken. Zo krijg je een idee van waar we zoal aan kunnen werken en wat het effect daarvan is.

Daarna ga je lekker zingen! Ik vraag van te voren altijd om alvast even na te denken over liedjes die je leuk vindt om te zingen (met de radio mee bijvoorbeeld). Als ik van te voren al weet wat je gaat zingen dan kan ik zorgen voor en passende begeleiding tijdens de proefles.

Voor een eerste les zou ik kiezen voor een nummer dat je redelijk makkelijk kunt zingen. Het idee is vooral dat ik een idee krijg van jouw stemgebruik en dat jij over de eerste drempel bent. Het is voor de meeste nieuwe leerlingen best spannend om voor het eerst te zingen voor iemand die ze niet kennen, in een vreemde omgeving. Last van zenuwen (die vaak doorwerken op je stem) is dan ook helemaal niet gek en niets om je voor te schamen. Kies vooral liedjes uit die een beetje bij je passen en die je leuk vindt om te zingen. De rest komt vanzelf!

Indien gewenst maken we een opname van je proefles, die je thuis nog eens in alle rust kunt beluisteren. Als je een USB-stick (of MP3-speler o.i.d.) meeneemt zet ik de opname er na afloop van de les direct op.