Zangles

Als je bij mij op zangles komt dan houdt dat in dat we het eerste gedeelte van de les meestal werken aan techniek. Dit wil zeggen: houding, ontspannen, lage (buik)adem, steun, klank, volume, stembereik, dynamiek, articulatie, effecten, etc. Deze oefeningen begeleid ik, waar nodig, op piano. Ik maak onder andere gebruik van de zangmethodes Complete Vocal Technique van Cathrine Sadolin en EVTS van Jo Estill.

Het tweede gedeelte bestaat uit het zingen van een of meerdere nummer(s) die je voor die les gekozen hebt. Hierbij let ik weer op je zangtechniek, maar ook op dingen als presentatie, creativiteit en interpretatie van het nummer.

Indien gewenst nemen we de hele les op, zodat je thuis terug kunt luisteren wat we gedaan hebben. Dit kan je helpen om thuis te oefenen, naar jezelf te leren luisteren via je externe gehoor (zoals iemand anders het hoort) en te horen waar je sterke en zwakke punten liggen.

Denk je dat mijn manier van werken je aanspreekt? Kom dan een keertje langs voor een proefles!

Een keer per jaar organiseer ik een leerlingenconcert, waarop alle leerlingen hun zangkwaliteiten kunnen laten horen aan elkaar en hun familie, vrienden en belangstellenden. uiteraard is deelname op vrijwillige basis.

Leerlingen tijdens een concert in een theater in Leidschendam

Bij zanglessen is het belangrijk dat je een bepaalde klik voelt met de persoon die jou les geeft. Voor het juist uitvoeren van de oefeningen en voor de progressie in je niveau  is het namelijk een vereiste dat je je op je gemak gaat voelen. Daarom werk ik niet met contracten, maar op basis van strippenkaarten of losse lessen, zodat je kunt stoppen als het je niet (meer) bevalt. Lees de algemene voorwaarden vooraf goed door, zodat je weet waar je aan toe bent.

Je kunt me bellen, appen of mailen voor het maken van een afspraak.