Van zingen word je gelukkig!

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat samen muziek maken en zingen zorgt voor een ontspannen, gelukkig en blij gevoel en een positieve bijdrage levert aan de emotionele ontwikkeling van het brein. Door te zingen komt er oxytocine vrij, dat zorgt voor een gevoel van ontspanning en dat angst verminderd. Ook maakt je lichaam endorfine aan, wat er voor zorgt dat je een blij en energiek gevoel krijgt. Bovendien helpt zingen bij het ontwikkelen van een gevoel van eigenwaarde en het zichzelf presenteren in/voor een groep.

En het mooie is… iedereen kan zingen en je instrument heb je altijd bij je!

Onder de noemer Zangles op School bied ik maatwerk zangworkshops aan voor leerlingen op de basisschool. Tijdens de workshop leren leerlingen over hun eigen instrument, het gezonde onderhoud ervan en manieren om het in te zetten om samen muziek te maken.

Workshop Zang Bovenbouw

Voor de bovenbouw is er een workshop van 5 lessen (van 60 minuten), waarin alle grondbeginselen van het zingen de revue passeren en welke optioneel kan worden afgesloten met een mini optreden voor leerlingen van de onder- en middenbouw.
lees meer

Zang coaching eindmusical

Naast de workshop zang bestaat de mogelijkheid om te helpen bij het instuderen van de liedjes van de groep 8 eindmusical. Aangezien de docente een ervaren zangeres en zangdocente is weet zij precies wat er nodig is om een spetterend optreden neer te zetten.Ook eventuele meerstemmigheid binnen de liedjes kan zij de kinderen op een handige manier aanleren en oefenen. Binnen een afgesproken aantal lessen probeert de zangcoach het niveau van de zang naar een hoger niveau te tillen en een positieve bijdrage te leveren aan de uitstraling en podiumpresentatie van de leerlingen.

Ook voor de onder- en middenbouw zijn diverse concepten mogelijk. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden op jouw school? Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken en voor meer informatie over de kosten.